A Miniszterelnökség szerint Karácsony politikai bosszúját kompenzálták azzal, hogy csak fideszes kerületek kaptak most fejlesztési pénzt

2021. szeptember 23. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely 14,7 milliárd forint fejlesztési pénz szétosztásáról rendelkezik Budapesten. Ebből a pénzből nyolc kerület kap, de mind olyan, amelyiknek fideszes vagy Fideszhez köthető vezetője van, ellenzéki városrészek nem kaptak támogatást. A Miniszterelnökség magyarázata szerint azért csak fideszes kerületek kaptak, mert Karácsony Gergely főpolgármester azokat pénzelvonással bünteti, és ezt kompenzálják a kormányzati pénzek, derül ki az Atv.hu cikkéből.

A Miniszterelnökség azt írta, hogy több százmilliárdos beruházásokkal segíti a kormány a főváros és a kerületek fejlesztését, és az elmúlt három évben például 20 milliárd forintot fizetett ki fővárosi utak felújítására függetlenül a kerületek pártállásától.

„A kormány mostani döntésével azokat a kerületeket kompenzálja, amelyektől Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból elvett fővárosi támogatásokat vagy jelentősen csökkentette azokat. Elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely és a baloldal a jobboldali vezetésű kerületekben élőket bünteti a pénzelvonásokkal” – írta a Miniszterelnökség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!