Részegen támolyogva balhézott a buszon, 3 év 8 hónap letöltendő fegyházat kapott érte

2021. szeptember 22. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki ittasan akart felszállni az autóbuszra, azonban a sofőr ezt nem engedte, ezért rátámadt, írja az ügyészségi honlap.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi 2021 augusztusában Kaposváron egy helyi járatos autóbusszal kívánt utazni ittasan, de a buszsofőr közölte vele, hogy a buszra nem szállhat fel. A férfi ekkor indulatossá vált, bántalmazással fenyegette, majd meg is ütötte a közfeladatot ellátó személynek minősülő sofőrt.

A dühöngő vádlott végül elhagyta a buszmegállót, a helyszínre érkező járőrök rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették a férfit.

A Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a többszörös visszaeső férfit, és vele szemben 3 év 8 hónap fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása, a védelem enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!