Orbán meghívására Budapestre jön a francia szélsőjobb új sztárja

2021. szeptember 22. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

A napokban Magyarországra látogat Orbán Viktor meghívására a francia szélsőjobboldal egyre népszerűbb figurája, a tévés személyiség és író Eric Zemmour, vette észre a 444.hu.

„Pénteken Budapesten leszek Orbán Viktor meghívására. Íme egy vezető, aki védi országa identitását, szuverenitását és a határait” – írta Twitter-oldalán Zemmour.

Zemmour radikális nézeteket vall, Franciaország újfranciásítását szorgalmazza. Betiltaná a Mohammed keresztnevet és az iszlám fejkendő viselését, és csak francia keresztnevet adhatnának a szülők gyermeküknek. Nem tartózkodik az erős kijelentésektől, tolvajoknak, gyilkosoknak, erőszaktevőknek nevezte a kísérő nélküli gyermekkorú migránsokat. Gyűlöletbeszédért már több pert is indítottak ellene, háromszor el is ítélték. Az Európai Uniót is rendszeresen kritizálja a nacionalista talk-show sztár.

Eric Zemmour egyik könyvbemutatóján – Fotó: Camile Dodet/Hans Lucas/AFP
Eric Zemmour egyik könyvbemutatóján – Fotó: Camile Dodet/Hans Lucas/AFP

Zemmour éppen a napokban turnézik új könyvével, a Franciaország még nem mondta ki az utolsó szavát cíművel, és folyamatosan lebegteti, hogy indul-e jövőre a franciaországi elnökválasztáson. Akárhogy is dönt, a közvélemény-kutatási adatok szerint egyre nő a népszerűsége. Elemzők úgy vélik, hogy a politikai korrektséggel nem sokat törődő Zemmournak nincs igazán esélye nyerni, de alaposan bekavarhat a választás dinamikájába, és a szintén szélsőjobbos Marine Le Pentől vonhat el szavazatokat. A közvélemény-kutatások eddig azt mérték, hogy a választás második fordulójában majd a jelenlegi elnök, Emmanuel Macron és Le Pen áll majd szemben, de Zemmour feltűnésével ez megváltozhat. Macronnak majd a jobbközép párt jelöltjével kell szembenéznie, akitől ki is kaphat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!