Vádat emeltek a férfi ellen, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a TV2 székházát

2021. szeptember 21. – 12:42

Másolás

Vágólapra másolva

Közveszéllyel fenyegetés, zaklatás és személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a 24 éves férfi ellen, aki még márciusban egy kamuprofilról erőszakos cselekményekkel és robbantással is fenyegette a TV2 munkatársait – írja az Ügyészség.hu.

A Tényekben akkor a Hvg.hu korábbi beszámolója szerint az illető azt írta nekik, hogy „ha a riportokban a cég nem hagyja abba a hazudozást és a pánikkeltést a kamuvírussal kapcsolatban, akkor fel fogják robbantani a cég Róna utcai központját”. A férfi egy kamuprofilról fenyegetőzött, amelyhez a vádirat szerint egy, a közösségi oldalt használó, más valós személy profilképét töltötte fel.

A rendőrök az üzenetek miatt nagy erőkkel vonultak ki a tévé budapesti székházához, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. A vádlott fenyegetőzése ugyanakkor alkalmas volt a köznyugalom megzavarására, azzal pedig, hogy a kamuprofilhoz egy valós személy képét töltötte fel, azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével, zaklatás vétségével, valamint személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelje el. A vádlott letartóztatásban van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!