Márki-Zay szerint a rendezvényét kitessékelő debreceni éttermet nem értesítették a politikai fórumról, de a durva fellépés érthetetlen

2021. szeptember 21. – 06:23

frissítve

Márki-Zay szerint a rendezvényét kitessékelő debreceni éttermet nem értesítették a politikai fórumról, de a durva fellépés érthetetlen

Másolás

Vágólapra másolva

Hiba volt, hogy az asztalfoglaláskor az étteremmel nem közölték, hogy politikai fórumot tartanak, de Márki-Zay Péter szerint egy üzlet tulajdonosa magától nem lép fel úgy, ahogyan az a debreceni Belga étteremben történt a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ellenzéki miniszterelnök-jelöltjével és az őt támogató Pálinkás Józseffel szemben – derült ki az ellenzéki politikus Debrecinernek adott nyilatkozatából.

A hódmezővásárhelyi polgármester és az ellenzéki politikust támogató egykori fideszes kulturális miniszter – az MTA egykori elnöke, Debrecen díszpolgára – már másfél órája tartotta fórumát, amikor az étterem tulajdonosa kiparancsolta őket, és még a villanyt is lekapcsolta.

Márki-Zay a Debrecinernek elmondta: „Ilyen üzletileg rossz döntést, hogy ilyen durván küldjön el valakit, magától egy vendéglátós soha nem csinál.” Hogy a Fideszt gyanítja-e a háttérben, arra azt válaszolta: „Amikor a helyi közönség megosztotta velünk a feltételezéseit, akkor a túloldalra mutogatott” – azaz a fideszes vezetésű város polgármesteri hivatalára.

Márki-Zay szerint valóban félreértés volt, hogy csak asztalfoglalás történt, és az ezzel megbízott személy nem közölte, hogy politikai fórumot is tartanának a helyszínen. Elmondása szerint sem ő, sem Pálinkás nem tudott arról, hogy ez az információ nem jutott el a tulajdonoshoz.

Az étterem a történtek után közölte, hogy minden esetben távol akarják tartani magukat a politikai rendezvényektől. Igaz, a közösségi oldalon tett bejegyzés alatt megjelent a 2016-ban felszámolt Népszabadság 2010-es cikke, amely az akkor még debreceni polgármester, a Fidesz egykori alelnöke, Kósa Lajos rendezvényéről számolt be, amelyet ugyanebben az étteremben tartottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!