A Fidesz megint nem engedi, hogy ellenzéki tag kerüljön a Médiatanácsba

2021. szeptember 21. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz továbbra sem hajlandó az ellenzéki pártok jelöltjét megválasztani, ezért az ellenzéki tagjai nem vesznek részt Médiatanács tagjait jelölő eseti bizottság munkájában – áll a Jobbik-MSZP-LMP-Párbeszéd pártok közös közleményében.

2019. decemberében kizárólag kormánypárti delegáltakból állt fel a 9 évre megválasztott Médiatanács új testülete. Az ülésre most azért került sor, mert a nemrégiben elhunyt Hankiss Ágnes helyére kell új tagot választani az Országgyűlésnek.

Mint írták, legutóbb az 5 ellenzéki frakció az ötfős Médiatanácsba kettő szakértőt kívánt ugyan delegálni, de még arra az esetre is megvolt a jelöltjük, ha csak egy embert delegálhattak volna.

A mai ülésen, amelyet az ellenzéki pártok szerint megfelelő előkészítés nélkül hívott össze a bizottság fideszes elnöke, Halász János, az ellenzék Dr. Silhavy Mátét javasolta és támogatta, a kormánypártiak viszont nem. A Fidesz nem állított jelöltet, ezért a bizottságot ismételten összehívják azért, hogy már kétharmaddal is lehessen tagot jelölni.

„Mivel látnivalóan az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz nem hajlandó most sem ellenzéki tagot választani a Médiatanácsba, ezért a bizottság ellenzéki tagjai a továbbiakban nem vesznek részt a jelölési folyamatban, amelyet antidemokratikusnak és felháborítónak tartanak”

– áll a Jobbik-MSZP-LMP-Párbeszéd közleményben

Kövess minket Facebookon is!