Robbanás történt a kiskörei vízerőműnél

2021. szeptember 20. – 18:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kora délután tisztázatlan körülmények között robbanás történt a kiskörei vízierőműben, az esetnek nyolc sérültje lehet.

A Heves Megyei Online azt írta, hogy a Katasztrófavédelemhez 14.37-kor érkezett bejelentés, hogy robbanás volt az erőműben. A helyszínre a tiszafüredi és hevesi tűzoltók vonultak ki, majd a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő azt közölte, hogy a robbanás tisztázatlan körülmények között történt. és azt mondta, hogy a tűzoltók négy embert hoztak ki a létesítmény alagsorából.

A heol.hu úgy tudja, hogy összesen nyolcan sérültek meg, Közülük négyen súlyos, négyen könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvéd Kórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérülteket az egri Markhot Ferenc Kórházban látják el.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.

A település polgármestere, Magyar Csilla Facebook-posztjában egyelőre csak annyit írt, hogy üzemi baleset történt, és hivatalos tájékoztatást majd az erőmű vezetése és a hatóságok fognak tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!