Iskolások gyűrűjében adott át egy csepeli falfestményt Szentkirályi Alexandra és a kerület polgármestere

2021. szeptember 20. – 13:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány elleni védekezésben részt vevők előtt tisztelgő falfestményt adott át Csepelen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Borbély Lénárd, a városrész polgármestere. Az eseményen szemmel láthatólag nagy számban vettek részt iskoláskorú diákok.

Szentkirályi posztjában azt írja a projekt apropójáról: „Hála és tisztelet illeti mindazokat, akik a koronavírus elleni védekezés frontvonalában küzdenek. Legyen szó ápolókról, orvosokról, háziorvosokról, mentősökről, akik példamutató módon állnak helyt és végzik lelkiismeretesen, alázatosan a munkájukat.”

A helyszíni képek tanúsága szerint a politikusok iskolásokkal jelentek meg a helyszínen, a gyerekek piros, szív alakú, „köszönjük” feliratú lufit lengetve állják körül őket. Az 500 négyzetméternyi falfestmény (amely a csepeli Kossuth Lajos utca 88-as szám alatti társasház tűzfalára készült) szintén egy ilyen lufit tartó gyereket ábrázol. Az alkotás a Nők Magyarországért Klub és Csepel Önkormányzata közös kezdeményezésére, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával készült el.

Politikusok előszeretettel használnak kampányeszköznek gyerekeket, különféle átadókon gyakran találkozni kivezényelt iskoláscsoportokkal, ezt a gyakorlatot ugyanakkor sokan megkérdőjelezhetőnek tartják, van olyan Facebook-oldal, amely az erről tanúskodó képeket gyűjti figyelemfelhívó céllal. A Telexen tavasszal írtunk róla, melyik politikus hogyan gyűjti a lájkokat a gyerekeit felhasználva. Megkérdeztük Borbély Lénárdot, hogyan kerültek a gyerekek az átadóra, ha válaszol, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!