Hétfőtől elveszik az autósoktól a Dohány és a Wesselényi utca egy-egy szakaszát

2021. szeptember 19. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután a múlt héten feloldották a Blaha Lujza téri forgalomkorlátozásokat, szeptember 20-a hétfőtől visszaáll a forgalomcsillapítási projektben kialakított forgalmi rend Belső-Erzsébetvárosban, írja a BKK.

A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy

  • a Wesselényi utcában a Klauzál utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a trolibuszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Kiskörút irányába.
  • a Dohány utcában a Nagy Diófa utca és a Nyár utca közötti szakaszon csak a buszok és a kerékpárral közlekedők haladhatnak a Nagykörút irányába,

vagyis az autósok számára nem lesz teljes hosszában átjárható a Wesselényi utca és a Dohány utca a Kiskörút, valamint a Nagykörút között.

A Nagykörúton kerékpárral továbbra is a gépjárműforgalmi sávban közlekedve lehet átjutni a Blaha Lujza téri csomóponton, ezért a BKK az alternatív kerékpáros útvonalak használatát javasolja. A Rákóczi tér felé a Wesselényi utca–Klauzál utca–Márkus Emília utca–Stáhly utca–Somogyi Béla utca útvonalat érdemes választani. A Márkus Emília utcában a munkaterület kibővítése miatt egy rövid szakaszon a járdán lehet áthaladni, ezért a BKK kéri a gyalog és kerékpárral közlekedőket, hogy figyeljenek egymásra.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!