Ellenfelei szerint illegális gyorsulóversenyen kampányolt, a kaposvári képviselőjelölt lejáratásról beszélt

2021. szeptember 17. – 18:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azt állítja közös közleményében a Momentum, a DK, az MSZP és Jobbik kaposvári szervezete, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, Horváth Ákos egy illegális gyorsulóversenyen szónokolt a fiatalok előtt, Horváth azonban cáfolta ezt a Telexnek.

Horváth Ákos a Somogy megye 1. választókerületben képviselőjelölt az ellenzéki előválasztáson, ellenfelei a DK által támogatott Varga István és a momentumos Bereczki Dávid, akit az MSZP-Párbeszéd is támogat. Mindketten aláírták a Horváthot elítélő közleményt.

Ebben azt írják, a napokban több hangfelvétel, fénykép, írásos és szóbeli beszámoló is birtokukba jutott arról, ahogy Horváth a szombat esti rendezvényen a parkolóban gyülekező fiataloknak tart beszédet, és ezzel kihasználja a törvénytelen, a kaposváriak testi épségét veszélyeztető, nyugalmát sértő, be nem jelentett „rendezvény” kínálta „lehetőségeket”.

Horváth a pártokhoz eljutott hangfelvétel szerint azzal próbált magának szavazókat, és egy bizonyos petícióhoz aláírókat szerezni a rendezvényen, hogy azt ígérte, törvényessé teszik a most illegális gyorsulási versenyeket.

A pártok szerint tisztességtelenül visszaélt a fiatal választók jóhiszeműségével, amikor olyat ígért, amit lehetetlen utána betartani. „Ez a magatartás elfogadhatatlan! Horváth Ákos átlépte a vörös vonalat, átgondolatlan viselkedése az ellenzék közös sikerét veszélyezteti” – fogalmaznak a levélben.

Cikkünk megjelenése után sikerült elérnünk Horváth Ákost, aki a Telexnek azt mondta: szó sem volt illegális gyorsulásról, mindössze annyi történt, hogy beszédet mondott az egyik parkolóban összegyűlő fiatalok előtt, teljesen legálisan voltak ott. A parkoló bevett találkozási hely a fiatalok számára, ilyenkor viszik a kocsijukat is, de nem szoktak versenyezni. Azt sem ígérte, hogy törvényessé teszi a gyorsulási versenyeket, csupán arról beszélt nekik, hogy megválasztása esetén segít nekik abban, hogy szervezett formában találkozhassanak, Kaposvároson ugyanis erre nincs lehetőség. Erről videója is van, mondta. A szombat estéről saját Facebook-oldalán is osztott meg képeket Horváth:

Horváth szerint az illegális gyorsulási versenyről szóló közlemény „nettó hazugság”, az ellene irányuló lejáratási kampány része, korábban is terjesztettek róla valótlanságokat. Tisztában vannak ellenfelei, hogy ő a legesélyesebb jelölt, ezért akarják lejáratni, mondta.

Szombat este egy autós súlyos balesetet szenvedett Kaposváron, miután a megengedett sebességhatár többszörösével – a 74nullanulla.hu cikke szerint 200 km/h-nál is többel – hajtott bele egy körforgalomba. A sofőr a csodával határos módon túlélte a balesetet, a rendőrök pénzbüntetést szabtak ki vele szemben, és a helyszínen elvették az autó forgalmi engedélyét. A pártok közleménye szerint ő is részt vett a gyorsulási versenyen.

Horváth elmondása szerint a gyorsulási verseny több kilométerre attól a parkolótól zajlott, ahol ő beszédet mondott. Horváth ugyan a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje, de indulását a Jobbik és az LMP is támogatja, és megválasztása esetén a Jobbik frakciójába ülne. Ezért is érdekes, hogy az egyik jobbikos megyei önkormányzati képviselő mellett a Jobbik helyi szervezetének elnöke is aláírta a közleményt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!