Piknik pavilonok, grill- és sörkert is épülne Csobánka ősfás parkja helyén

2021. szeptember 17. – 09:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze 35 millió forintért, két befektetőnek adta el a Csobánka közepén található Vargha villát körülvevő 17 ezer négyzetméteres parkot egy magánszemély, írja az Átlátszó. Az ár még akkor is meglepő, ha figyelembe vesszük az övezeti besorolást (Kb-K, azaz különleges, beépítésre nem szánt kert terület), amely tiltja a területre az építést.

A parkot Szarvady Attila és Kovács Péter üzletemberek vették meg. Szarvadynak építőipari cége van, a Formo Bau Kft., míg Kovács Péter a Hemingway éttermet üzemeltető Tabata Kft. tulajdonosa.

Mivel az egyik helyrajzi számon szereplő ingatlan helyi jelentőségű természetvédelmi területnek számít, ezért az államnak, második helyen pedig az önkormányzatnak lett volna elővásárlási joga a terület megvásárlására, de mivel azzal egyik sem élt, a park így Szarvadyéké lesz.

Ők pedig egy 100 fő befogadására alkalmas grill- és sörkertet, tematikus parkot állatsimogatóval és családi piknik pavilonokat álmodtak a területre.

A jelenleg beépítésre nem szánt ,,kert területre„ viszont csak akkor lehetne bármit is építeni, ha meghaladná a 30 000 négyzetmétert, abban az esetben is mindössze 2 százaléka beépíthető. Lakóingatlan nem húzható fel rá, de maximum 5 méteres magassággal többek közt ,,szállás rendeltetésű egység” 4 vendégszobával elhelyezhető lenne.

Szarvadyék a helyi képviselő-testületnek írt levelükben arról írnak, hogy „jelentős magantőke-befektetés nyilván csak üzleti megtérülés reményében realizálható”.

„Ezért olyan megoldást kerestünk, amely üzletileg életképes, alapvetően illik a területek jelenlegi szabályozási funkcióiba, illetve megőrzi a terület rendkívüli táji, környezeti és botanikai adottságait, különlegességeit. Ez az elképzelés pedig egy, a Dunakanyar-Pilis turisztikai desztinációba illeszkedő és észrevehető méretű turisztikai attrakciót kínáló ,»Csobánkai Familypark«️ létrehozása”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!