A hamis érettségis ügye után lemondott posztjáról a sümegi polgármester élettársa

2021. szeptember 16. – 13:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott posztjáról a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ igazgatója, a sümegi polgármester élettársa, Szabó Krisztina, miután fél évvel ezelőtt megállapították, hogy hamis az érettségije. Az érettségi bizonyítványát ekkor a Pécsi Járásbíróság el is kobozta.

Lemondását maga Szabó jelentette be a szakellátó Facebook-oldalán. Mint írja, őt a koronavírus-járvány közben ellene „rendkívül agresszív politikai célzatú lejárató hadjárat” indult a helyi ellenzéki arcoktól, „mely értelemszerűen nem pusztán az én vezető feladataim ellátását nehezítette meg, de jelentősen befolyásolta az egész szervezet működését is. Míg más településeken tapssal jutalmazták a járványhelyzetben helytálló orvosokat és egészségügyi dolgozókat, addig Sümegen a dolgozók ismeretlen személyektől kritikátlan hangvételű leveleket kaptak, és a közösségi portálon végzettségüket és alkalmasságukat kérdőjelezték meg”. Mint írja, ezután feljelentették, „hogy egy 26 éves, megsárgult okiraton vitatkozzon két okiratszakértő”.

Szabó ehhez azt is hozzátette, felmondása után felmondott a kardiológiai és gasztroenterológiai osztály egy-egy szakorvosa és két irodai munkatárs is.

A település fideszes polgármestere, Szabó élettársa, Végh László a Telexnek pedig minderről csütörtökön Szabóhoz hasonlóan azt írta, a felmondás „indoka az ellene immár egy éve folyó politikai indíttatású lejárató kampány volt”.

Maga Végh László szeptember 10-én mondott le a kistérségi elnöki pozíciójáról, és mint írja, a Kistérségi Társulás aznapi ülésének napirendjén „nem szerepelt igazgató asszony esetleges menesztése”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!