Feltartott középső ujjal fotózta magát az ARC kiállítás szivárványos plakátja előtt az újbudai fideszes képviselő

2021. szeptember 16. – 16:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Junghausz Rajmund, Újbuda fideszes önkormányzati képviselőjét alaposan kiakaszthatták az ARC kiállítás plakátjai, legalábbis azok, amelyek valamilyen formában az LMBTQ-közösségre utalnak: az egyiknél ugyanis feltartott középső ujjal fotózta le magát, majd a képet fel is töltötte a politikusként használt Facebook-oldalára.

Bejegyzésében azt írta, hogy mára „gusztustalan provokációvá vált” az ARC kiállítás, és szégyen, hogy az önkormányzat vezetői támogatják ezt az „uszító, balliberális eseményt.”

Forrás: Junghausz Rajmund Facebook-oldala
Forrás: Junghausz Rajmund Facebook-oldala

Mindezért a Párbeszédben politizáló Barabás Richárdot, Újbuda alpolgármesterét okolja, akit azzal szólít meg bejegyzésében, hogy szexuális orientációjára utalgat.

„Kedves rák aszcendensű felebarátom! Újbuda nem a privát homokozód, nem arra való az önkormányzat, hogy a szexuális orientációddal szórakoztasd a választókat. Ez itt nem a Grindr. Értem én, hogy te nem érted és pontosan ezért írom le újra.”

Junghausz szerint Barabás Richárd a 2019-es önkormányzati választások után „öncélú ámokfutásba” kezdett, addig nem volt példa „erőszakos szexuális tartalmat közvetítő politikára” a kerületben. Ugyanakkor Újbuda DK-s polgármesterért, László Imrét is felelősnek tartja, amiért beengedi a kerületbe a kiállítás plakátjait. Barabás Richárd kommentben reagált a fidesz politikus fotója alatt, ebben azt írta:

„Köszönöm Rajmund a segítséged, hogy ezzel a poszttal is bebizonyítottad, mekkora szükség van a mögötted látható plakátra. Felebaráti szeretettel, Richárd”

A plakát egyébként, ami előtt Junghausz fotózta magát, többek között arra utal, amikor a magyar szurkolók többek között a „buzi franciák bonjour” és „Cristiano homosexual” rigmust skandálták a nyári futball-Eb alatt, de megjelenik benne a melegellenessé eltérített pedofiltörvény is. A szurkolók viselkedése miatt az UEFA két meccsre szóló stadionbezárásra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget. Legutóbb a szeptember 2-i magyar–angol világbajnoki selejtezőn balhéztak a magyar drukkerek: söröspoharakkal dobálták meg Raheem Sterlinget, rasszista bekiabálásokat és huhogást is lehetett hallani a meccs alatt. A történtek miatt a FIFA vizsgálatot indított.

Frissítés: A bemutatós fotó később eltűnt Junghausz Rajmund oldaláról, állítása szerint a Facebook törölte a közösségi alapelvek megsértése miatt.

Fotó: Junghausz Rajmund Facebook-oldala
Fotó: Junghausz Rajmund Facebook-oldala
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!