Szökni próbált egy embercsempész Győrben, földre kerültek az őrrel

2021. szeptember 15. – 16:02

Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Egy román embercsempész ügyét tárgyalták volna a Győri Járásbíróságon, amikor a férfi a vezetőszárat kitépte az őt kísérő rendőr kezéből, lerohant a harmadik emeletről. Végül az őrök az épület földszintjén leteperték és elfogták.

„Szökési kísérletet akadályoztak meg a Győri Járásbíróság teremőrei” – áll a győri bíróság közleményében. A Telex utánajárt a szerda délelőtt történteknek.

Sikongatás, kiáltás visszhangzott a lépcsőházban, és egy másodpercen múlt, hogy nem jutott ki a földszinti ajtón a járásbíróság udvarára a 26 illegális bevándorló csempészésével gyanúsított, román állampolgárságú férfi.

Épp megkezdték az ülést, az őrizetbe vett férfin bilincs volt. Egy óvatlan pillanatban kirántotta vezetőszárat a rendőr kezéből, és lerohant a lépcsőn. Három emeletet szaladt, egy irodista hangjára lettek odalent figyelmesek az őrök: „Fogjátok meg!”

Úgy tudjuk, egy nem is régen ott dolgozó fiatal teremőr kapta el a szökevény karját, és az utolsó pillanatban visszarántotta, de mind a ketten a földre kerültek egy pillanatra. Kicsit mindketten be is verték a fejüket, apróbb sérülés lett a dologból.

A román férfi is megijedt, a „sorry” és a „don’t fight” („Bocsánat”, „ne harcoljunk”) szavakat kiáltotta. Egyébként testalkata is inkább vékony, nem annyira ijesztő, de vitte őt a lendület. Jó, hogy ott volt a másik két teremőr a közelben, akikkel végül leteperték, és a földön tartották addig, amíg a rendőrök odaértek.

A férfit visszavitték a nyomozási bíró elé – és amint ez kitalálható – le is tartóztatták, aláhúzva a szökés és elrejtőzés veszélyét. Most már szökés kísérletével is bővült a lajstroma.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!