Gulyás Gergely: A harmadik oltást is az idősebbeknek ajánljuk kifejezetten

2021. szeptember 15. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Honlap már a frakcióvezetők tartanak sajtótájékoztatót, pénteken pedig miniszterelnök úr ad nyilatkozatot a rádióban – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányülés döntéseit ismertetve. Gulyás közölte, a kormány áttekintette a járványügyi helyzetet, 60 év felett kifejezetten ajánlják a harmadik oltás beadatását. A miniszter szerint Magyarország nem kívánja folytatni a lezárások politikáját, fel vannak készülve a járvány negyedik hullámának kezelésére, de ismét figyelmeztetett, az oltás életet menthet.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

A kormány döntött arról is, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél, ez szerinte semmilyen szabadságjogi korlátot nem jelent, ugyanakkor a kormány akcióképessége szempontjából ez elengedhetetlen jövő januárig.

Azt várjuk, hogy a fertőzések számának ugrásszerű növekedését a negyedik hullámban már nem fogja követni párhuzamosan a kórházba kerülők és a halálozások száma

– mondta Gulyás, de hangsúlyozta, ezek előrejelzések, a védőoltás beadatása különösen fontos lesz az elkövetkező hónapokban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!