Annak fényében, ami történt, jobb lett volna oda sem menni – mondta Gulyás Afganisztánról

2021. szeptember 15. – 12:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszter szerint nehéz azt megítélni, hogyan kellett volna dönteni 20 évvel ezelőtt, és hogy milyen haszna van az afganisztáni háborúnak, de az a képlet, amit most látunk, azt mutatja, jobb lett volna oda sem menni – mondta szintén a Telex kérdésére Gulyás. Arra nem tudott érdemben felelni, hogyan kellett volna jobban eljárni, ez egy hosszabb távú értékelés tárgya lehet.

A menekültügyi eljárások esetleges eredményéről egyelőre nem tudott tájékoztatást adni egyetlen konkrét esetben sem, de azt kijelentette, hogy igenis fennáll ezeknél az embereknél a politikai, háborús üldöztetés fenyegetettsége, így akár lehetnek tényleges menekültstátuszok a vizsgálatok eredményei.

Gulyás Gergely nem tudott arról tájékoztatást adni, hogy van-e még olyan magyar, vagy más nemzetiségű állampolgár, amelynek kimenekítését a magyar állam indokoltnak látná, illetve adott esetben részt venne egy ilyen akcióban. Gulyás a helyszínről tudósító kollégánknak azt mondta, négyszemközt, titoktartási kötelezettség vállalásával szívesen mond többet, de nyilvánosan nem tenne ezzel kapcsolatos kijelentéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!