Csütörtökig marad a nyárias idő, péntektől egy hidegfront hoz lehűlést

2021. szeptember 14. – 14:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán és csütörtökön többfelé 30 fokos hőség lesz az országban, a legmelegebb tájakon a 31-32 Celsius-fokot is elérheti hőmérséklet. Péntektől aztán egy hidegfront hatására már ősziesebbre fordul az idő – írja az Időkép.

Szerdán még többnyire napos idő várható. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet, északon és keleten átmeneti zápor is lehet. Az ország túlnyomó részén nem lesz jelentős a légmozgás, csak északnyugaton élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok között alakul.

Csütörtök délutánig számottevő csapadék nem várható, a napsütést legfeljebb fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg. Pénteken viszont egy hidegfront érkezik nyugat felől, és többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Ezen a napon a szél is feltámadhat, és a maximum-hőmérsékletek is igazodnak az őszi évszakhoz, 19-26 fokos csúcsértékek várhatók.

A hosszú távú előrejelzések alapján hétvégén újra több lesz a napsütés, de délutánonként 20 fok közelében maradnak a maximumok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!