Elégedetten megveregették egymás vállát a vita után az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei

2021. szeptember 13. – 13:09

frissítve

Elégedetten megveregették egymás vállát a vita után az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei az első vitán – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Lezajlott az első miniszterelnök-jelölti vita vasárnap este, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter csapott össze az ATV-ben. A fideszesek felelősségre vonásában egyetértettek, a mikéntjén már vitáztak, és a legnagyobb vita az esetleges adóztatás, illetve Hadházy Ákos és Tóth Csaba támogatása miatt alakult ki. Minderről itt írtunk bővebben.

Néhány résztvevő hétfőn már reagált is, ezeket pedig röviden úgy lehetne összefoglalni: elégedetten megveregették egymás vállát.

Karácson Gergely, az MSZP–Párbeszéd–LMP jelöltje például azt írta, a vasárnapi vita egyértelmű győztese az ellenzéki együttműködés: „Nagy dolgot tettünk vasárnap este. Kiderült, több bennünk a közös, mint ami megkülönböztet minket egymástól. Sok erény és képesség megmutatkozott, olyanok, amelyek mind szükségesek a győzelemhez. Szükségesek, de nem elégségesek. Mert a valódi változáshoz a közös nevezőket kell megtalálni”.

A DK-s Dobrev Klára arról beszélt, a jelöltek sok mindenben egyetértenek, sok kérdésben hasonlóan gondolkodnak, de a „kitűnő vitában” az is kiderült, „mi az, amiben egy kicsit különbözünk egymástól, de egy nagyon jó koalíciót fogunk alkotni a választások után”. A vitapartnereiről pedig úgy írt, kiderült, hogy „az ellenzék vezetői közül egytől egyig mindenki erősebb, mint Orbán, vagy csapatának bármely tagja”.

A momentumos Fekete-Győr András úgy summázta a dolgot, hogy ő nagyon élvezte a vitát, bár tudja, hogy a nézők több vitát és kevesebb programbeszédet vártak inkább, „de azt se feledjétek, hogy nem véletlenül fogtunk mi össze”. Szerinte a nézők „nem kaptak megnyugtató választ arra, hogy egyes szövetségeseim miért Hadházy Ákossal szemben sorakoztak fel Zuglóban”, de annak örül, hogy „sikerült az eddigi arcokkal és az eddigi megoldásokkal szemben egy új, lendületes alternatívát mutatni”.

A jobbikos Jakab Péter pedig röviden azt írta, Magyarországon tizenöt éve nem volt miniszterelnök-jelölti vita, de „tegnap mi, ellenzékiek megtörtük a csendet”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!