Hazavittek egy csecsemőt a hódmezővásárhelyi kórházból, majd kiderült: más gyerekét vitték el

2021. szeptember 11. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

Összecseréltek két kisbabát a hódmezővásárhelyi szülészeten, írja a Szeged365.hu. A szülők sem vették észre a dolgot, olyannyira, hogy a kórházból értesítették az egyik párt, hogy nem a saját gyereküket vitték haza.

„Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk”

– mondta a hírportálnak az egyik apuka, Dajka Zoltán. „Érdekesnek találtuk, mert ugye mi már hazahoztunk egy gyereket.

Mondták, hogy ellenőrizzük a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival, amit megnéztünk, és tényleg rá volt írva egy másik név. Szikrázott a szemem, amikor megláttam.”

Szerinte nagyon hasonlított a fiára az a másik csecsemő, akit elhoztak véletlenül a kórházból:

„Ugyanúgy ott volt az orrán néhány pötty, mint a miénknek.”

Mint mondta, „élete leghosszabb fél órája volt”, amíg a kórházban várakoztak arra, hogy megkaphassák a fiukat a másik gyermek helyett. „Aztán ott volt előttem a nőgyógyászat ajtaja, amin csak csengetésre lehet átjutni. Tenyérrel szétpattintottam a mágneszárat, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel.”

Dajka szerint a másik szülői pár egyáltalán nem tűnt idegesnek a szituáció miatt, így végül mind a két gyermek a helyére került. A kórházban azt mondták az apukának, hogy hiba történt, és küldenek majd egy bocsánatkérő levelet is az érintetteknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!