Megduplázta a bíróság a rendőrautóval karambolozó Lovasi András büntetését

2021. szeptember 10. – 13:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt Lovasi Andrást, a Kispál és a Borz egykori énekesét, írja a 24.hu. Emellett két évre eltiltották a közúti vezetéstől Lovasit, vagyis a perújítási eljárás végén megduplázták a korábban rá kiszabott büntetést: az év elején született ítéletben 225 ezer forintos pénzbüntetés és egyéves eltiltás szerepelt, amit Lovasi akkor el is fogadott, elismerve a felelősségét.

Lovasi 2019. március 27-én áthajtott a piroson a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, és összeütközött egy rendőrautóval, emiatt pedig egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak. A rendőrség 2019 májusában megállapította, hogy a zenész okozta a balesetet.

A balesetben a rendőrautó sofőrjének eltört a kulcscsontja, nála 2020 novemberében az orvosszakértő maradandó fogyatékosságot állapított meg. Lovasi szeretett volna személyesen is találkozni a balesetben megsérült rendőrrel, de ő elzárkózott ettől.

Az ügyészség új körülmény felmerülése miatt kérte a perújítás elrendelését, aminek a bíróság helyt adott. A mostani eljárásban azt is megállapították, hogy a sértett maradandó fogyatékossága minden kétséget kizáróan a baleset következménye. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a zenész beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Ugyanakkor súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy a zenész alapvető közlekedési szabályt szegett meg a balesetkor. Az ítélet nem jogerős, mert Lovasi és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!