A Lovasi András balesetében súlyosabban megsérült rendőr elzárkózott attól, hogy személyesen találkozzanak

2021. április 28. – 07:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába fogadta el a büntetését februárban, és ismerte el felelősségét a 2019. március 27-i autóbalesete ügyében, az még mindig nem ért véget, az ügyészség ugyanis perújítási kérelmet nyújtott be szűk egy héttel ezelőtt, és új eljárás lefolytatását kérték. Ahogy korábban is írtuk, a zenész áthajtott a piroson Budapesten, a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, és összeütközött egy rendőrautóval, emiatt pedig egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak. A rendőrség 2019 májusában megállapította, hogy a Kispál és a Borz együttes egykori énekese okozta a balesetet. A balesetben a rendőrautó sofőrjének eltört a kulcscsontja, nála 2020 novemberében az orvosszakértő maradandó fogyatékosságot állapított meg.

Lovasi nem igazán nyilatkozott a történtekről mostanáig, ám most a Blikknek interjút adott erről. Azt mondta, épp főpróbára igyekezett, a navigációt követve próbált eljutni oda, és mivel nem volt ismerős a környéken, benézett egy lámpát. A baleset után azonnal sokkot kapott, „amikor kiszálltam és láttam, hogy a másik autó sofőrje elájult, nagyon megijedtem. Azt kérdeztem magamtól, hogy te jó ég, mit csináltam?”

A zenész később felvette a kapcsolatot azzal a két rendőrrel, akik az autóban ültek: a hölgytől, aki könnyebb fizikai sérüléseket szenvedett, bocsánatot kért, amit el is fogadott. „A férfival többször kedvesen elbeszélgettem, sőt, szerettem is volna találkozni vele, és bár először belement, később megkért, hogy ne keressem többet” – mondta Lovasi, akinek még ma is vannak rémálmai a baleset miatt. És lelkiismeret-furdalása is, „hogy mit csináltam másokkal.”

A februárban elfogadott büntetés nyomán egy évre bevonták a jogosítványát, amit le is adott, a 225 ezer forintos pénzbüntetést pedig részleteiben fizeti. A bevásárlást lánya és felesége segítségével oldja meg, nekik van jogosítványuk.

Hogy mit szól ahhoz, hogy továbbra sem ért még véget az ügy, Lovasi azt mondta:

„Nem örültem, de benne volt a pakliban. Utólag is sajnálom, hogy nem tudtunk mediációs eljárás keretein belül megegyezni, mert én szerettem volna segíteni. Talán mindenki jobban járt volna, ha kifizetem a kártérítést. Isteni sugallatra tavaly eladtam a pécsi házunkat, abból kártalaníthattam volna a sérülteket.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!