Ilyen lezárások várhatók hétvégén Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt

2021. szeptember 10. – 16:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatti augusztus 26. és szeptember 16. közötti, Budapestre érvényes új forgalomkorlátozásokat a police.hu.

A korlátozások főleg a belső kerületekre érvényesek. Ferenc pápa budapesti látogatása miatt vasárnap reggel fél héttől délután fél hatig szakaszosan és időszakosan lezárják a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől a Hősök teréig vezető utakat (Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér E porta – 4. számú főút – M0-s autóút – M3-as autópálya bevezető – Kacsóh Pongrác úti felüljáró – Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út útvonalat).

Ezenkívül lezárják a Kossuth Lajos teret és a környező utcákat, a Szabadság teret, a Hősök terét, a Dózsa György út Városliget mellett húzódó szakaszát, a VI. és VII. kerület több utcájában tilos lesz a parkolás.

Erről részletes térképet itt talál:

Ferenc pápa vasárnapi látogatása miatt a tömegközlekedésben is lesznek változások, írta meg az MTI.

A vasárnapi zárómise miatt a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok módosított útvonalon, a Keleti pályaudvar helyett a Lehel térig járnak. A 72M trolibusz a 75-ös trolival összevonva, az Orczy tér és a Jászai Mari tér között jár, a 70-es és a 73M trolibuszok nem közlekednek.
A 74-es trolibusz helyett a 74A trolibusz közlekedik a Csáktornya park és a Mexikói út között, de előreláthatólag 16.00-ig a Mexikói út felé a trolik terelve, az Erzsébet királyné útján közlekednek, ahol a belváros felé át lehet szállni az 5-ös buszra. A 76-os trolibusz módosított útvonalon, két szakaszon közlekedik a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca), valamint a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között. A földalatti várhatóan 16:00-ig rövidített útvonalon, a Vörösmarty tér és az Oktogon között jár. A 100E és a 200E buszok forgalmát hatósági zárás miatt várhatóan korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közelében. A 200E vasárnap napközben nem tér be a Cargo Cityhez.

A BKK közölte, hogy szombaton és vasárnap több jármű gyakrabban közlekedik majd, főleg a rendezvényt érintő útvonalakon:

  • az 1-es villamos a Hungária körúton
  • az M2-es és M4-es metrók
  • a 4-6-os villamosok a Nagykörúton
  • az M3-as metrópótló buszok a Határ út és a Lehel tér között
  • a Rákóczi út – Thököly út útvonalon a belváros és Zugló, illetve Újpalota között közlekedő 7E autóbuszok
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!