Előállították a férfit, aki korábban azt mondta, Jakab állítólagos testőre verte őt meg egy fórumon

2021. szeptember 10. – 08:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk szerint két rendőrségi eljárás is indult a Jobbik elnökének hajdúhadházi lakossági fóruma után: a fideszes médiaholdinghoz tartozó Ripost ugyanis korábban arról számolt be, hogy Jakab állítólagos testőre szeptember 2-án, a Jobbik hajdúhadházi kampányrendezvényén földre vitt egy kutyát sétáltató férfit. A Jobbik elnöke azt mondta, neki nincs is testőre, pontosabban úgy fogalmazott, hogy „az egész nép a testőröm”.

A Jobbik egykori parlamenti képviselője, Rubi Gergely, akit a fórumon földre vittek, a szintén kormányközeli Magyar Nemzetnek azt mondta: „egyértelmű”, hogy az üggyel kapcsolatban „Jakab Péterék hazudnak”. Jakab korábban azt írta, pár ember valóban fellépett a férfi ellen a fórumon, mivelhogy a férfi „zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat”. Rubi Gergely szerint ő csak beszélgetett meg kutyát sétáltatott, „egy Jakab-csicska ment oda hozzá”. Mint fogalmazott, a nézeteltérést egy Trianon-emlékmű váltotta ki.

Sneider Tamás, a Jobbik korábbi pártelnöke Facebook-oldalán azt írta: Rubi Gergelyt, a Jobbik egykori országgyűlési képviselőjét vitték a földre. Sneider szerint Rubi már Vona Gábor 2018-as kampányában is többször megzavart rendezvényeket, most is ez történhetett. Rubi neve látható a Ripost által bemutatott jegyzőkönyvben is. Sneider arról is ír bejegyzésében, hogy szerinte Jakab Péter pácban hagyta a testőrét azzal, hogy letagadta. „Ez az egyetlen tényszerű mondat szinte sűríti a mai Jobbik jelenséget.”

A Blikk megkereste az ügyben a Jobbikot, amely közölte:

„A rendőrség a garázda cselekmény után előállította a rendbontót. Jakab Péternek nincsenek testőrei, a felvételen az látható, hogy a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát.”

A megyei főkapitányság megerősítette, hogy eddig nem történt gyanúsítotti kihallgatás az ügyben. A Jobbik sajtóosztálya a Blikknek hozzátette:

„Az esetről mindent elárul, hogy a helyszínen jelen lévő rendőrség nem a rendezvénybiztosítókat, hanem a rendbontót állította elő.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!