Kötelező az esztergomi katolikus diákoknak az a program, ahol Ákos is egyórás koncertet ad

2021. szeptember 9. – 15:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik igazgató állítja, kérvénnyel távol lehet maradni a péntek esti eseményről.

Vallási hovatartozástól függetlenül kötelező iskolai programként kezelik több esztergomi, egyházi fenntartású gimnáziumban is a diákok részvételét az Eucharisztikus Világkongresszus budapesti programjain, köztük a pénteki Ákos-koncerten is – írja az Országszerte, az Átlátszó vidéki Magyarországgal foglalkozó blogja. Mint Ákos menedzsere a Telexnek jelezte, a rendezvény a Forráspont Katolikus Ifjúsági Találkozó eseménye, amelyben valóban van egy egyórás Ákos-koncert is, de ez nem az előadó egyedüli fellépése, hanem egy több mint 2 órás műsorfolyam része lesz.

Az egyik érintett intézmény, az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója erről levélben is írt a szülőknek:

„iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül.”

A 11. és 12. osztályos diákoknak a pénteki budapesti Ákos-koncerten is részt kell venniük. Valkó az Átlátszónak azzal egészítette ki a tájékoztatást, hogy a szülőknek lehetőségük van kérvényt írni, ha el szeretnék kerülni a gyermek részvételét.

Esztergomban hat katolikus iskola diákjai fogtak össze és énekelték el az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszát, illetve egy látványos élő show-ban kereszt alakzatot rajzoltak ki a Bazilika előtt.

Ákos a pénteki alkalomra azokból a dalaiból válogat, amelyek Istenről, hitről, szeretetről szólnak. A gyerekek között bizonyára van, aki örül, hogy koncertre mehet, de azért azon szülők vagy gyerekek véleménye is akceptálható lenne, akik nagyon nem szeretnék, hogy gyermekeik a korábbi kijelentései, illetve politikai támogatottsága miatt vitatott zenész koncertjén kötelezően részt vegyenek.

Az Országszerte például emlékeztet rá, hogy Ákos 2015-ben azt nyilatkozta: „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”. Az énekessel hamarosan szakított egyik szponzora, a Magyar Telekom. A vitába beszállt az Orbán-kormány is, Ákos mellett. 2019-ben az énekes cége, a Fehér Sólyom Bt. már az állami tulajdonú, versenytárs nélküli Szerencsejáték Zrt.-vel kötött 40 millió forintos reklámszerződést.

A Bonanza Banzai egykori énekesének a megítélése katolikus körökben vegyes. A népszerű előadó ugyanis sokáig nem bizonyította, hogy fontosnak tartja a katolikus családok számára meghatározó házasság intézményét, ugyanakkor sokan kifejezetten becsülik, például azért, mert Ákos nagylelkű támogatója Böjte Csaba árva gyerekeket megsegítő alapítványának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!