A rendőrség szerint talán már nem is él az ismeretlen bankrobbantó, lezárták a nyomozást

2021. szeptember 8. – 06:59

frissítve

A rendőrség szerint talán már nem is él az ismeretlen bankrobbantó, lezárták a nyomozást
Rendőrök és tűzoltók dolgoznak egy pénzintézeteknek helyet adó megrongálódott épület előtt 2014. január 13-án a XIII. kerületi Lehel utcában, miután az épület utcafronti fala mintegy tíz négyzetméter területen robbanás miatt kidőlt – Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hét év után gyanúsított nélkül lezárták a budapesti kettős bankrobbantás ügyében folytatott nyomozást – írta a Magyar Nemzet. Azóta sem tudni, ki lehetett az a térfigyelő kamerákon látható, 180-185 centiméteres alak, aki 2014. január 7-én a Raiffeisen Bank Váci úti fiókjának bejáratát robbantotta be, majd hat nappal később ugyanezt megismételte a CIB Bank Lehel úti fiókjánál. A TNT-vel végrehajtott robbantásokban szerencsére senki sem sérült meg. A merénylő a helyszínről motorral távozott, a szemtanúk szerint feltűnően nyugodtan.

A hatóság szerint az elkövető külföldön van, de az is lehet, hogy már nem is él.

Ismeretlen szervezet vállalta magára

A robbantást 2014. január 22-én a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) küldött, újságból kivágott betűkből készített levélben magára vállalta egy Őrsereg nevű szervezet, amely a VÉSZ devizahitelesekért vívott harcát kívánta támogatni. Az is kétséges, hogy az Őrsereg valóban létezik. Éliás Ádám akkori VÉSZ-elnök nyílt levélben intette nyugalomra a lehetséges elkövetőket – emlékeztetett a lap, megjegyezve, hogy a robbantást sok, a devizahitelesek nehézségeit elismerő csoport pozitív hírként fogadta.

Azt azonban nem sikerült a nyomozásnak felderítenie, hogy ilyen csoporthoz köze volt-e az elkövetőnek. Így az ügyet egyelőre lezárták, de újranyithatják, ha bárki – például a támadáshoz használt motor korábbi tulajdonosa – esetleg mégis tudna olyan információval szolgálni, amely közelebb vihet a tettes felderítéséhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!