Korrupciós ügy vádlottja lett egy korábbi NAV-osztályvezető

2021. szeptember 07. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt hét ember, köztük egy NAV-vezető ellen egy korrupciós ügyben. Közleményükben felsorolták a vádpontokat: „vezető beosztású személy által az előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények”.

Az egyik vádlott az APEH-nél adóellenőrként, később a NAV-nál különböző beosztásokban – 2018-ig egy regionális bűnügyi igazgatóságon osztályvezetőként – közszolgálati jogviszonyban állt, míg vádlott-társai cégek ügyvezetői voltak.

Egyikük könyveléssel foglalkozott, vállalkozóknak felajánlották, hogy pénzért adatokat szolgáltatnak nekik, és ha kell, számukra kedvezően alakítják az adóhivatali ügyeiket.

Többen beismerő vallomást tettek, valamennyien szabadlábon védekeznek. A korábbi osztályvezető jogviszonyát megszüntették. A nyomozó főügyészség az okiratokon, adathordozókon, készpénzen kívül engedély nélkül tartott lőfegyvert, lőszereket és egy hangtompítót is lefoglalt.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!