Korrupciós ügy vádlottja lett egy korábbi NAV-osztályvezető

2021. szeptember 7. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt hét ember, köztük egy NAV-vezető ellen egy korrupciós ügyben. Közleményükben felsorolták a vádpontokat: „vezető beosztású személy által az előnyért hivatali kötelességét megszegve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények”.

Az egyik vádlott az APEH-nél adóellenőrként, később a NAV-nál különböző beosztásokban – 2018-ig egy regionális bűnügyi igazgatóságon osztályvezetőként – közszolgálati jogviszonyban állt, míg vádlott-társai cégek ügyvezetői voltak.

Egyikük könyveléssel foglalkozott, vállalkozóknak felajánlották, hogy pénzért adatokat szolgáltatnak nekik, és ha kell, számukra kedvezően alakítják az adóhivatali ügyeiket.

Többen beismerő vallomást tettek, valamennyien szabadlábon védekeznek. A korábbi osztályvezető jogviszonyát megszüntették. A nyomozó főügyészség az okiratokon, adathordozókon, készpénzen kívül engedély nélkül tartott lőfegyvert, lőszereket és egy hangtompítót is lefoglalt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!