Karácsony Gergely a Facebookon igazította ki a DK-s Czeglédy Csaba őt ért kritikáit

2021. szeptember 07. – 10:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Részletesen beszámoltunk a Partizán hétfői, szombathelyi előválasztási vitájáról, amin Czeglédy Csaba, szombathelyi önkormányzati képviselő a DK színeiben, Ungár Péter, LMP-s országgyűlési képviselő az LMP, a Jobbik, az MSZP–Párbeszéd és a Momentum támogatásával, valamint Koczka Tibor, az Új Világ Néppárt jelöltjeként vett részt. A helyi problémák mellett az országos politika is szóba került az adásban, de idekeveredett Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt főpolgármester neve is, akiről Czeglédy azt mondta: egy gondja van vele, mégpedig az, hogy nem tudja elhinni, hogy Karácsony valós elszámoltatást csinálna a választás után.

Ezt azért gondolja így, folytatta, mert Karácsony díszpolgári címet adott Tarlós Istvánnak, Budapest előző, fideszes főpolgármesterének, akiről a kampányban azt mondták, hogy ellopta a főváros vagyonát. Dobrev Klára esetében Czeglédy biztos benne, hogy egyetlen fideszes bűn se fog büntetlenül maradni.

Ezekre az állításokra reagált kedden egy Facebook-videóban Karácsony, aki először is megköszönte a sok támogatást, és beszélt arról is, hogy több mint kétszeresét adta le az elvárt ajánlásoknak hétfőn.

„És annak is nagyon örülök, hogy az előválasztás arról is szól, hogy vannak viták, hiszen a demokráciában nemcsak az a lényeg, hogy elfogadjuk egymást honfitársunkként, hanem vitatkozunk azokban, amikben nem értünk egyet. És tegnap már elindultak az első viták, egyre azonban muszáj nekem is reagálnom (…)” – folytatta, majd kitért rá, hogy szerinte a DK helyi jelöltje gyakorlatilag azt állította, hogy „Budapesten a főpolgármester-választás után nem indult el az elszámoltatás, és nem volt semmilyen feljelentés”.

„Ez nem igaz, ráadásul ezt a koalíciót nem én határozom meg, a Demokratikus Koalíció is része ennek”

– fűzte hozzá Karácsony, megadva a jóhiszemű tévedés feltételezését Czeglédynek.

Aztán sorolni kezdte, hogy milyen ügyekben történt előrelépés, feljelentés, köztük:

  • A Főtáv hűtlen kezelés, adócsalás miatt tett feljelentést,
  • az FKF egy olyan ügyben tett feljelentést, amikor Karácsony kifejezett tiltása ellenére kötött szerződést az akkori vezetés egy hulladékszállítási céggel. Az akkori vezetést eltávolították,
  • a hármas metrók beszerzése ügyében is feljelentést tettek,
  • az elektronikus jegyrendszer ügyében is tart a nyomozás, de a feljelentést az előző városvezetés tette meg.
  • a Biodóm ügyében is tettek feljelentést.

Hozzátette: azt kéri, ha valakinek nincs elég információja, „ne tegyen vaskos állításokat”, mert az is a vitakultúra része, hogy arról teszünk erős állításokat, amiről van elég információnk.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!