Pálinkás Józsefnek nem jött össze a 20 ezer aláírás az előválasztáshoz, Márki-Zay viszont 30 ezernél többet gyűjtött

2021. szeptember 06. – 09:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 6., hétfő délelőttig kell leadniuk a miniszterelnök-jelölteknek (is) az előválasztáshoz szükséges 20 ezer aláírást, és noha Pálinkás Józsefnek még kint voltak az aktivistái hétfőn reggel, az Új Világ Néppárt elnöke már bejelentette az ATV Start című műsorban, hogy nem gyűlt össze a 20 ezer aláírása.

Pálinkás erre az ajánlóívek számából következtetett. Azt is elmondta, hogy összesen 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást, de a miniszterelnök-jelöltség esetében ez nem lett meg. Pálinkás beszélt arról is, hogy nem érte váratlanul az eredmény.

Közben Márki-Zay Péter függetlenként induló miniszterelnök-jelölt egy Facebook-posztban írta meg, hogy már 33 540 aláírást gyűjtött össze. Jakab Péter, Karácsony Gergely és Dobrev Klára is összegyűjtötte már a 20 ezernél több, szükséges aláírást.

Arról, hogy az előválasztás hogyan hozhatja előnybe az ellenzéket ebben a videónkban beszéltünk részletesen:

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!