II. Erzsébet királynőtől kapott levelet egy magyar nyugdíjasház

2021. szeptember 4. – 21:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

II. Erzsébet királynőtől kapott levelet a dóci nyugdíjasház, derült ki az RTL Híradóból. Először a Délmagyarország írta meg, hogy a többségében demens betegekkel foglalkozó Ápolás Extra Egyesület dolgozói és a nyugdíjasház lakói két hónapja írtak levelet az angol királynőnek, amire most érkezett meg a válasz.

Az idős lakók két hónappal ezelőtt a levélben felköszöntötték a királynőt születésnapja alkalmából, és részvétüket fejezték ki férje, Fülöp herceg halála miatt, és néhány sorban bemutatták neki a dóczi nyugdíjasházat is.

Megírták neki azt is, hogy a magyar nyugdíjasház dolgozóinak többsége éveken át Angliában idősgondozóként dolgozott, és ottani mintára hozták létre az intézményt, többnyire demens betegek számára.

A levélírás ötlete a járvány miatti lezárások idején született meg, azért, hogy a gondozók így szórakoztassák a világtól elzárt lakókat. Együtt végignéztek egy a királynő életét feldolgozó sorozatot, és kézzel írták a levelet, mert úgy tudják, II. Erzsébet csak az egyedi, kézzel írt küldeményeket olvassa el. Annyira örülnek az uralkodó levelének, hogy bekereteztetik, és kiteszik a falra az otthonban.

Az RTL videóját itt lehet megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!