Novák Katalin elítélte Parragh képzeletbeli, meleg tornatanárról szóló nyilvános beszédét

2021. augusztus 31. – 12:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mélységesen helytelen, amit ő mondott, én ezzel nem értek egyet, és abban a kormánynak is mindig határozott volt az álláspontja, hogy a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét”

– így reagált Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján az RTL Klub Parragh László minapi, képzelt, meleg tornatanárral kapcsolatos kijelentésére – írja a 24.hu.

Történt ugyanis, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Országos Szakképzési Tanévnyitón Csongrádban azt mondta, hogy az már azért nehezen viseli, „amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik. Tehát ebben egy nagyon nehéz korszaknak nézünk elébe, amiben mindenkinek el kell számolni a lelkiismeretével, hogy meddig és hogyan megy el ebben.”

Parragh László rövid beszédében saját tanárainak méltatását követően, öt perc után tért rá a tanári homoszexualitás kérdésére, hangsúlyozva a pedagógusok komoly felelősségét.

Novák Katalin hozzátette azt is, hogy „nem megengedhető az, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen. Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!