Képzeletbeli meleg tornatanártól féltette a fiát Parragh László a tanévnyitón

2021. augusztus 30. – 23:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Saját szavai szerint Parragh László nem akarta elrontani az ünnep hangulatát, de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke végül mégiscsak úgy látta jónak, hogy a meleg tornatanárok jelentette veszélyre kell felhívnia a figyelmet az Országos Szakképzési Tanévnyitón Csongrádon. A tanévnyitón a fúvós katonazenekar és az elektrocsujogatós színpadi koreót prezentáló néptáncegyüttes mellett igazi politikai nagyágyúk léptek fel: Parragh a Magyar Honvédség új parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz és Palkovics László innovációs miniszter után következett, mint az elmúlt években a szakképzésre és oktatáspolitikára is komoly befolyással bíró iparkamarai elnök.

Parragh László rövid csongrádi beszédében a szakképzés 2010 utáni munkaerőpiac-fókuszú átalakítása és saját tanárainak méltatását követően, öt perc után tért rá a tanári homoszexualitás kérdésére, hangsúlyozva a pedagógusok komoly felelősségét. Vannak, akik szerint ez a tanári felelősség elsősorban a nemiségről, szexualitásról való tudás, felvilágosítás, érzékenyítés iskolai feladatát jelentené, de mivel Magyarországon a júniusban megszavazott pedofilellenes törvény 18 év alattiak számára megtiltja a homoszexualitás megjelenítését, a tanárok az egész kérdéskörről már nem is beszélhetnek a jogszabály szerint a diákjaik előtt. Parragh azonban nem erre gondolt, a tanévnyitón ehelyett arról gondolta jónak megnyilvánulni, hogy meleg tornatanárok ne taníthassák a gyerekeket.

„Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik. Tehát ebben egy nagyon nehéz korszaknak nézünk elébe, amiben mindenkinek el kell számolni a lelkiismeretével, hogy meddig és hogyan megy el ebben”

– mondta Parragh László, majd a védőoltások fontosságáról kezdett beszélni.

A Szeged Televízióban Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos ügyvivője így reagált Parragh szavaira: „Még mindig nincs szó a béremelésről, a túlmunkák kifizetéséről, hanem helyette van ez a nem létező probléma és ez az elképesztően műveletlen, primitív beszólássorozat, ami most már ezek szerint eljutott a pedagógusok nemi identitásáig. Akkor jelezzen bárki is problémát, hogy ha tényleges abúzusra kerülne sor, az a tilos, és nem az, hogy bárkinek, bármilyen felnőttnek nemi irányultsága legyen.” A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, ha egy tanártól megkérdezik egy iskolában, hogy milyen a nemi identitása, az egyértelműen törvényellenes, ezt utasítsa vissza, és jelezze, ha ilyesmi történne.

A kormány szerint puszta rágalom, hogy összemosnák a homoszexualitást a szexuális zaklatással és a pedofíliával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!