Karácsony az iskolakezdésre: Aki teheti, válassza a közösségi közlekedést

2021. augusztus 31. – 21:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Holnap kezdetét veszi az iskolákban a tanítás, így a nyári időszakot követően ismét megnövekszik a forgalom a városban. Sajnos a koronavírus-járvány hatására továbbra is sokan választják a közösségi közlekedés helyett az autózást, így a szokásosnál is nagyobb forgalomra kell majd számítanunk. Ráadásul az elmúlt tíz évben közel 300 ezerrel lett több az autó Budapesten és környékén, ami már kezelhetetlen nyomást jelent a város számára”

– írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint bár most egymásra csúsztak szükségszerű beruházások, ráadásul az Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó forgalomkorlátozások is elkezdődnek, de mégis mindent meg kell tenni, hogy a szeptember eleji forgalmi nehézségeket csökkentsék.

Ahogy arról beszámoltunk, a főpolgármester több forgalmat érintő változást is bejelentett, például hétfőtől – egy hónapra – megszüntette a villamosbarát lámpaprogramot az autóforgalom javítása érdekében. Az intézkedésről részletesebben itt olvashat. Emellett a tervek szerint – és Karácsony bízik abban, hogy már most csütörtöktől – ingyenessé teszik a tömegközlekedést a 14 éven alattiaknak. Az intézkedéseket sok irányból érte kritika, ezt elismeri Karácsony a posztban is, de hozzáteszi

van egy határ, ami felett a város útjai egyszerűen nem bírnak el több autót.

Így végül mindenkit arra kér, hogy

aki teheti, válassza a közösségi közlekedést.

„Holnap kezdődik a tanítás, és rengetegen, gyermekek és szüleik indulnak el reggel az iskolák felé. (…) Bízom benne, hogy sokan választják a közösségi közlekedést, és ennyivel is kevesebb autó indul útnak reggelente” – írja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!