Csányi a következő válogatott meccsre személyesen hívta meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást

2021. augusztus 28. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fideszes politikusok többször is éles kritikával illették az ellenzékieket akkor, ha feltűntek különböző futballmeccseken vagy gratuláltak a győzteseknek, előfordult ilyen az Eb során is, de nem is kell ilyen messzire menni: pár napja Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő akadt ki Vágó Istvánra, és ha már úgyis billentyűzetet ragadott, üzent Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak is, így, a Facebookon:

„”Azt üzenem Karácsony Gergelynek, Fekete-Győr Andrásnak és többi libernyáknak aki kamuból járnak ki a nemzeti 11 meccseire , hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire! Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten! A magyar focit pedig hagyják békén !„

– így Budai.

Ezután érezhette úgy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, hogy ideje felszólalnia, ezért közleményt adott ki. Ebben arról ír, hogy állampolgárként időnként szórakoztatja a negatív kampányra építő politikai kommunikáció, de alapvetően inkább elkeserítőnek tartja azt.

”A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből. A futball ugyanis mindenkié! Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken.„

Csányi ezután határozottan kérte a politikusokat, hogy ”a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat. A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg.„

Ezután kitért arra, hogy a válogatott meccseken minden politikust szívesen látnak, párthovatartozástól függetlenül.

”Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is."

Frissítés: Karácsony Gergely a Facebookján reagált, megköszönte, és elfogadta Csányi invitálását, de azt írta, hogy a VIP-páholyt továbbra is elkerülné, jó lesz neki a sima lelátó is. A főpolgármester kérdésére Fekete-Győr András a kommentekben írta, hogy "Alap", hogy mennek.

"Még fontosabb lenne, hogy a kirekesztést és gyűlöletkeltést a politikával összekeverő ostoba fideszes megmondóemberek is értsenek a szóból: a sport, nemzeti válogatottnak való szurkolás nem megosztja, hanem éppenhogy egyesíti ezt a tudatosan széjjelszakított országot. Attól, hogy sokan vagyunk, akik bűnnek tartjuk, ha egy miniszterelnök összekeveri a magánhobbiját a közérdekkel, attól még a nemzeti válogatottnak való szurkolás élménye és öröme minden magyarnak jár. A megvetés pedig azokat illeti, akik ezt el akarják venni bárkitől" – írta még posztjában Karácsony.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!