Agrárminiszter: Az erdészek az ország és a magyar családok jövője fölött őrködnek

2021. augusztus 26. – 21:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiemelt kormányzati jelenlét mellett tartották az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) 151. vándorgyűlésének nyitónapját Bugacon, hiszen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy István agrárminiszter és Kovács Zoltán, a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos is részt vett az erdészeti szakma gyűlésének megnyitóján.

Semjén elmondta, hogy az OEE „olyan értékközösség, amivel csak kevés szakterület büszkélkedhet”, és hogy a „Kárpátok gyűrűjében szolgáló erdésztársadalom egy családként járul hozzá nemzetünk egységéhez”. A miniszterelnök-helyettes kiemelte, hogy az erdésztársadalom fontos szerepet vállalt a szeptember 25. és október 14. között, Budapesten rendezendő vadászati világkiállítás előkészítésében, de a szeptember 5–12. közötti Eucharisztikus Kongresszusból is kivették a részüket, hiszen az erdőgazdaságok huszonegy emlékkeresztet állítanak fel a magyar erdőkben, amelyek a keresztény civilizációnk védelmére és nemzeti összetartozásunkra fognak emlékeztetni bennünket emberöltőkön át, írja az MTI.

Nagy István agrárminiszter az ország és a magyar családok jövője fölött őrködőként aposztrofálta az erdészeket, hiszen „megújuló természeti erőforrásaink, köztük az erdők állapota döntően meghatározza, milyen lesz gyermekeink, unokáink jövője Magyarországon, hogy milyen életminőséget nyújt majd a Kárpát-medence az itt élőknek.” Nagy hozzátette, az erdészek társadalmi megbecsülése folyamatosan növekszik az egyre többet túrázó, futó, kerékpározó, sportoló embereknek, akik élvezik a jól karbantartott magyar erdőket.

A vadászat világkiállításáért felelő Kovács Zoltán az ország legrégebbi szakmai és civil szervezetének nevezte az erdészeti egyesületet, amelynek hagyományait a világkiállítás 19 konferencianapjából 5-ön is meg lehet ismerni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!