Hazahozták az unokázós banda fejét Angliából, így már rács mögött van mindenki

2021. augusztus 25. – 18:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hazahozták egy unokázós csalással foglalkozó bűnszervezet utolsó tagját is külföldről, ezzel a banda minden tagja rács mögé került – írja a Police.hu.

A budapesti nyomozók nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a csoport irányítója, H. Ernő ellen, akit az angol rendőrök Sheffieldben vettek őrizetbe. A 42 éves férfival 2021. augusztus 18-án landolt a gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozása szerint a 21 tagú bűnszervezet, melyet a férfi három társával Angliából irányított, összesen mintegy 47 millió forintos kárt okozott idős embereknek Magyarországon. A szervezet minden tagját azonosították és elfogták a BRFK nyomozói, az okozott kár közel ötödét visszakapták a károsultak.

A csalók trükkje az volt, hogy a véletlenszerűen, telefonkönyvből kiválasztott idős embernek azt mondták, ők a sértett rokonai/unokái, akik balesetet okoztak, a kár megtérítésére szükség lenne pénzre. A pénzért „egy ismerősüket” küldték el, az idős embereknek azt mondták, ők maguk nem tudnak elmenni érte. Az áldozatokat angliai telefonszámról hívták. Az alábbi videón meg is hallgatható egy ilyen beszélgetés.

H. Ernőről, házastársáról és egy másik bűnrészes házaspárról januárban írtunk utoljára. Akkor mindkét házaspár azt próbálta kiharcolni, hogy ne adják ki őket a magyar hatóságoknak. A vádak szerint mind a négyen egy nemzetközi bűnszervezet tagjai, illetve az egyik nőt szexuális kizsákmányolással és emberrablással is vádolták.

H. Ernőt 24 rendbeli csalás bűntettével, 2 rendbeli csalás bűntett kísérletével és 17 rendbeli pénzmosás bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A férfit korábbi bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetés letöltése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!