Milliókat csaltak ki idősektől, most magyarországi kiadatásuk ellen küzdenek az Angliában élő csalók

2021. január 23. – 15:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két magyar házaspár is a kiadatás ellen küzd Angliában, mert Magyarországon unokázós csalás miatt keresik őket, írja a Daily Mail.

A sheffieldi Horváth Ernőt és Marinát, illetve a szintén Angliában élő Lakatos Máriát és Németh Csabát is körözik itthon, mindkét házaspár kiadatásuk ellen küzd. A lap szerint a két házaspár része volt egy bűnszövetkezetnek, amely közel 3 millió fontot (kb. 1,2 milliárd forint) csalt ki magyarországi nyugdíjasokból.

Fent: Horváth Ernő és Marina, alul Lakatos Mária és Németh Csaba – Fotó: police.hu
Fent: Horváth Ernő és Marina, alul Lakatos Mária és Németh Csaba – Fotó: police.hu

Richard Clews kerületi bíró szerint a kiadatási tárgyalások március 23-án kezdődnek majd. A két házaspár azért küzd, hogy Anglia ne adja ki őket márciusban Magyarországnak: a vádak szerint mind a négyen egy nemzetközi bűnszervezet tagjai, illetve Lakatost szexuális kizsákmányolással és emberrablással is vádolják. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásba kerültek Angliában.

Az unokázós csalással foglalkozó bűnszervezetre tavaly csapott le a rendőrség, ekkor még öt embert, köztük a két házaspárt is körözték. A szervezet tagjai 2018 augusztusa és 2019 júniusa között 33 idős embertől csaltak ki pénzt és ékszereket több mint 43 millió forint értékben, írta ekkor a BRFK sajtótájékoztatója alapján az I. kerület oldala.

A csalók trükkje az volt, hogy a véletlenszerűen telefonkönyvből kiválasztott idős embernek azt mondták, ők a sértett rokonai/unokái, akik balesetet okoztak, a kár megtérítésére szükség lenne pénzre. A pénzért „egy ismerősüket” küldték el, az idős embereknek azt mondták, ők maguk nem tudnak elmenni érte. Az áldozatokat angliai telefonszámról hívták.

A bűnszervezetben két fiatalkorú is benne volt, a szervezet tagjai közül 18 főt hallgattak ki gyanúsítottként.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!