A fideszes polgármester fia lett az év tanulója Harkányban

2021. augusztus 23. – 16:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt csütörtökön több díjat és elismerést is átadtak Harkányban, többek között az év tanulója díjat, amelyet idén Baksai Tamás kapott – írta a Harkányi Hírek. A város fideszes polgármesterét Baksai Endre Tamásnak hívját, ezért megkérdeztük az önkormányzatot, hogy az év tanulója rokona-e a polgármesternek.

A Telex megkeresésére a Harkányi Önkormányzat megerősítette, hogy valóban a polgármester fia vehette át az év tanulója díjat a képviselő-testület augusztus 19-i ünnepi ülésén. „Az év tanulója és az év sportolója díjat minden évben a helyi Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete által javasolt diákoknak ítéli oda a képviselő-testület. Így történt ez idén is, hiszen minden általuk kitüntetésre javasolt tanuló megkapta az elismerést” – írta az önkormányzat.

Arra a kérdésünkre, hogy a polgármester nem tartja-e összeférhetetlennek, hogy a fia kapta az év tanulója díjat a városban, nem válaszoltak.

2018-ban a harkányi önkormányzat a polgármester apját és az alpolgármester apját is kitüntette a Harkányért érdemérmével. Baksai Endre és Kecskeméthy Pál azonos nevű édesapjaik korábban szintén önkormányzati képviselők, illetve alpolgármesterek voltak Harkányban – írta a 444.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom