Orbán után Karácsony is kiposztolta az olvasmányait

2021. augusztus 21. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Pár nappal azután, hogy Orbán Viktor az olvasmányairól posztolt, szombat reggel Karácsony Gergely, a miniszterelnök-jelölt főpolgármester is előállt egy nyári könyvajánlóval a Facebook-oldalán.

Karácsony három könyvet említ:

  • Ferenc pápa új könyvét (Álmodjunk együtt), amelyről azt írja, hogy az elmúlt hónapok legmeghatározóbb olvasmányélménye volt számára. Idéz is belőle egy részletet, ami szerinte ismerős lehet a magyaroknak: „Egy párt vagy egy demagóg politikus által manipulált nép megszűnik nép lenni és fáradt tömeggé válik. A diktatúrák mindig így kezdődnek: elvetik a félelem magját a nép szívében, aztán felajánlják, hogy megvédik őket félelmük tárgyától, és cserébe megtagadják tőlük a hatalmat, amely meghatározza a jövőjüket”
  • Rutger Bergman holland történész könyvét (Emberiség – Mégis jobbak lennénk, mint hittük?), amely Karácsony ismertetője szerint „amellett érvel, hogy az ember valójában sokkal együttműködőbb és barátságosabb lény, mint sokan gondolnák”
  • és az Új Egyenlőség szerkesztőségének kötetét (Kádártól Orbánig) arról, hogy mi okozta a rendszerváltás kudarcát.
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Orbán Viktor miniszterelnök még csütörtökön jelentkezett a saját könyves Facebook-posztjával. Ő nem ment bele, melyik könyv miért tetszett neki, csak fotót tett ki róluk „nyári könyvajánló” kísérőszöveggel.

Orbán könyvei:

  • Helen Russell: Egy év a világ legboldogabb országában
  • Rod Dreher: Szent Benedek válaszútján
  • Boyé Lafayette De Mente: A kínai észjárás
  • Ian Douglas: Megbetegít-e a modern technológia?
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nem Karácsony mai posztja volt egyébként az első reakció ellenzéki oldalról. Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje odakommentelt Orbán posztjához. „Majd a börtönben lesz időd olvasgatni. Addig is ajánlom a Bibliát” – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!