Ferenc pápa, Biden és a brit királynő is írt Ádernak az ünnepre

2021. augusztus 21. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar államalapítás ünnepére a világ számos vezetője küldött táviratot Áder János köztársasági elnöknek. A köszöntőket a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján közzétették.

Az MTI gyűjtése szerint

  • Ferenc pápa azt írta: készülve a Budapesten tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson való részvételére, Szent István mennyei közbenjárásáért imádkozik, hogy a magyar emberek élvezhessék majd a mindenható Isten bőséges áldását.
  • II. Erzsébet brit királynő táviratában az állt: az elmúlt nehéz év után bízzanak abban, hogy sikerül leküzdeni a globális egészségügyi kihívásokat és jobb idők jönnek.
  • Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke arra is emlékeztetett, hogy idén van az évszázados évfordulója a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatoknak. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a két ország kapcsolatai tovább mélyülhetnek olyan értékek mentén, mint a demokrácia, az egyéni szabadság és a jogállamiság.
  • Hszi Csing-pin, a Kínai Népköztársaság elnöke a levele szerint nagy jelentőséget tulajdonít a kínai-magyar kapcsolatoknak, és készen áll arra, hogy tovább dolgozzanak együtt közösen a két ország, a két nép érdekében.

Megemlékezett továbbá a magyar államalapítás ünnepéről Frank-Walter Steinmeier, a Németországi Szövetségi Köztársaság szövetségi elnöke; Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke; Borut Pahor, a Szlovén Köztársaság elnöke; Sergio Mattarella, az Olasz Köztársaság elnöke; Alexander Van der Bellen, az Osztrák Köztársaság szövetségi elnöke és Ram Nath Kovind, az Indiai Köztársaság elnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!