Ötszáz forintért terítették a varázsdohányt a miskolci dílerek

2021. augusztus 19. – 06:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogott a rendőrség Miskolcon két férfit, akik varázsdohánnyal kereskedtek a város legszegényebb negyedében. Az úgynevezett Számozott utcákban ötszáz forintért terítette a pszichoaktív anyaggal átitatott növényi anyagot a 30 éves Sz. Gábor, akinek elfogása után a rendőrség felderítette a szert leszállító kapcsolatát is. A szintén 30 éves K. Tibort is előállították, mindkettejük előzetes letartóztatását kezdeményezték.

Tavaly egy időre a rendőrség öt hónapig tartó intézkedéssorozatával már sikerült visszaszorítani a Számozott utcákon az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözést, augusztus közepén azonban új terjesztő bukkant fel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztálya a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztályával együttműködve tartott rendőri akciót: előbb két fogyasztóval szemben intézkedtek, ezután fogták el Sz. Gábort, akinél házkutatás is tartottak. A helyszínen hatóanyagot, már elkészített varázsdohányt és nagy mennyiségű készpénzt, többségében 500-1000 forintos bankjegyet foglaltak le. K. Tibornál ezután 15 gramm új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot és készpénzt foglaltak le.

Mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését elismerték – írta a Police.hu.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!