Pócs János: Ütötték a lányomat, ahol érték

2021. augusztus 18. – 08:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő még augusztus 16-án tett ki egy videófelvételt Facebook-oldalára, amin az látható, hogy két férfi és egy nő egy kertben balhéznak, üvegeket törnek szét, és többször megütnek a kertben tartózkodó embereket. A képviselő azt írta, 14-én éjjel az otthona udvarán tizenöt fiatal zárt körű rendezvényt tartott, mialatt három személy behatolt a helyszínre,

és bántalmazták a lányát és a rendezvény résztvevőit.

„Továbbra is fenntartom, hogy a romák többsége tisztességes, dolgos ember, akiket nem lehet a csoportosan elkövetett garázdaság ügyében indított eljárás elkövetőivel (F. János, F. Anita, ifj. Sz. Zsolt) egy lapon kezelni, azonban a törvényszegőkkel szemben továbbra sem hátrálok meg!” – írta még a fideszes képviselő.

Az ügyben 2021. augusztus 14-én a rendőrök előállítottak, és gyanúsítottként kihallgattak két jászapáti férfit és egy nőt, tájékoztatta lapunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A Jászberényi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett, valamint testi sértés vétség elkövetése miatt indított eljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt a rendőrség nem ad, tették hozzá.

Pócs elmondása szerint a megérkező balhézók a zárt körű rendezvényre mentek be, ahol egy italra vendégül látták őket, de jelezték nekik, hogy utána el kellene menniük. A balhézó, üvegeket összetörő, többeket megütő társaság a képviselő szerint a rendőrségen arról beszélt, hogy cigányságuk miatt küldték el őket. A Blikk friss cikkében azt írja, szabadlábon védekezhet a három támadó.

„Éjfél után azzal ébresztett a lányom, hogy balhé van az udvaron, idegenek törtek rájuk. Mire kiléptem az ajtón, már eltűntek, de a rendőrök pár perc múlva a főúton elfogták őket”

– mesélte a Blikknek a képviselő. Elmondása szerint a lányáék kedvesen elmagyarázták a három érkező idegennek, hogy egy zárt körű rendezvényről van szó, de azok egy ital elfogyasztása után azt kiabálták, hogy azért akarják elküldeni őket, mert cigányok. Az érkező társaság nő tagja pofon vágta, majd a földön is ütötte a képviselő lányát. Majd miután többeket is megvertek, összetörtek egy bútort, és elmentek.

„Pócs János lánya és barátai az orvosi ügyeleten látleletet vetettek, majd feljelentést tettek a rendőrségen. A fiatal nőnek az arca, a koponyája és a mellkasa zúzódott” – írja a Blikk.

„Úgy gondolom, ez a támadás összefüggésben áll azzal, hogy két hónapja megvédtem a lincseléstől egy családapát, akit az új szomszédja félholtra vert” – mondta a lapnak Pócs. Arról az esetről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!