Verekedés volt Jászapátiban, a fideszes Pócs Jánost megfenyegették, egy bulizó zenészt elvittek a rendőrök

2021. június 7. – 15:15

frissítve

Verekedés volt Jászapátiban, a fideszes Pócs Jánost megfenyegették, egy bulizó zenészt elvittek a rendőrök
Rendőrségi intézkedés Jászapátiban, június 6-án – Fotó: Pócs János hivatalos Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz fős buli volt vasárnap este Jászapátiban egy a környéken ismert mulatós zenésznél, a szomszédok jelezték, hogy zavarja őket a hangoskodás, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, Pócs Jánost is segítségül hívták, aki fokozottabb rendőri intézkedést kért, mert az egyik szomszédot megverték. Pócs szerint a zenész, akit tudomása szerint a rendőrök elvittek, meg is fenyegette őt.

Pócs János hétfőn dél körül posztolt egy fotót a Facebookra, mellé pedig azt írta, hogy egy Jászapátiban ismert mulatós zenész megfenyegette őt, de a képviselő jelezte neki a Facebookon: „Várlak, de várnak még rád máshol is!”, utalva arra, hogy az illetőt elvitték a rendőrök a nagyszabású vasárnap esti intézkedés során.

Pócs János a Telexnek azt mondta, a zenész és családja nagyszabású bulit rendezett Jászapátiban, mert az egyik gyerek elsőáldozását ünnepelték. Pócs szerint mintegy kétszáz vendég volt a buliban, „az ország minden pontjáról érkeztek a emberek, lakodalom méretű bulit csaptak”. Még az esti órákban is tombolt a zene, így az egyik szomszéd kérte, hogy vegyék lejjebb a hangerőt. Ezután Pócs szerint a buli résztvevői utánamentek a reklamáló szomszédnak, és a házában vagy az udvarán meg is verték. Pócs azt mondta,

súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a szomszéd, akit mentő vitt el a helyszínről.

A szomszédok Pócsot is segítségül hívták, aki ki is ment a helyszínre, és ő is szólt a rendőrségnek, fokozottabb intézkedést kért. „Ha valaki a segítségemet kéri, akkor az a dolgom, hogy odamenjek, és segítsek” – mondta a Telexnek a képviselő, aki korábban Jászapáti polgármestere is volt. Beszélt arról is, hogy először csak egy kisebb rendőri egység érkezett, aztán később még több, 60-80 rendőr jött a helyszínre. Pócs arról is beszélt, hogy egy „hírhedt” helyi csapatról van szó, évekre nyúlik vissza a konfliktus a helyiek és a társaság között. A képviselő azt mondta, a zenész megfenyegette őt, amikor a helyszínre érkezett. Ráadásul nem először kapott tőle fenyegető üzenetet.

Azért küldhettek neki fenyegető üzenetet, mert „valószínűleg tudták, hogy nekem is szerepem volt abban, hogy ilyen nagy erőkkel vonult a helyszínre a rendőrség”. Azt is mondta, próbálta kérni az utcán összegyűlt nagyobb tömeget, hogy ne avatkozzanak bele az ügybe, maradjanak nyugodtak, hagyják a rendőrségre a dolgot. Pócs szerint a zenész a fenyegető üzenetben jelezte neki, hogy „ő lesz a következő”, de „nem baj az, jeleztem neki, hogy nem félek. Nem első alkalommal volt ilyen üzenet.” Pócs szerint az illető az „alvilághoz tartozik, és próbálja félelemben tartani a lakosságot”. A képviselő még azt is mondta, hogy amikor tud, személyesen is jelen van a konfliktusoknál, és „ez bizonyára nem tetszik” az illetőnek.

Az esetről érdeklődtünk az illetékes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságnál is, mindenképpen beszámolunk majd róla, ha válaszolnak a megkeresésünkre. Próbáltuk elérni az érintett mulatós zenészt is, frissítjük a cikket, ha sikerül vele beszélnünk.

Frissítés 16:55

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság reagált a megkeresésünkre, közleményükben a következőket írták.

„Csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Jászberényi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen, egy helyi lakos bejelentése alapján. A feltételezett elkövetők 2021. június 6-án 19 óra körül Jászapáti egyik utcáján – előzetes szóváltást követően – bántalmazták a sértettet. A rendőrök a helyszíni intézkedés során egy férfit előállítottak a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak és javaslatot tettek letartóztatásának indítványozására a területileg illetékes ügyészségnek. Az őrizetbe vett személy tettestársainak felkutatása folyamatban van.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!