Orbán Viktor kormánykritikus újságíróknak nem, de egy gyereknek szívesen ad interjút

2021. augusztus 18. – 19:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 12-15 év körüli lánynak július 25-én sikerült az, ami a kormánykritikus újságíróknak évek óta csak nagyon ritkán, és akkor is csak erősen koordinált keretek között jöhet létre:

kérdezni a magyar miniszterelnöktől.

Orbán Viktor majdnem egy hónapja a Zeneakadémia egyik koncertjén járt, az előadás alatti szünetben pedig egy gyerek lépett oda hozzá, és kérdezgetni kezdte; például arról is, hogyan lett miniszterelnök. Kiderült, hogy Orbán profi futballjátékosnak készült, majd arról beszélt, hogyan vezetett az út odáig, hogy végül miniszterelnök lett. „Vezetni kell tudni. A vezetés nem egy önálló dolog, hanem oda útvonalak vezetnek. A jogból is el lehet jutni, a gazdaságból is el lehet jutni, a teológiából is el lehet jutni, a katonaságból is el lehet jutni. Vannak útvonalak.”

„A lényeg, hogy a végén vezetni kell, ahhoz pedig egy karakter kell. Persze vannak skillek is, tehát vannak képességek, de alapvetően az a kérdés, hogy sok ember akaratát összefogd egy közös akarattá. Ez a vezetés”

– magyarázta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint a fiatalok tehát sok út közül választhatnak, „ha oda akarnak eljutni, ahol most ő tart”. A sport pedig természetesen mindig sokat segít, tette hozzá Orbán.

A lány azt is megkérdezte, a miniszterelnök szerint melyik a legjobb egyetem az országban. Orbán erre azt válaszolta, hogy „sok jó egyetem van, de egyik sem világszínvonalú”.

„A rangsorokban az állatorvosi egyetem áll a legjobban, és az orvostudományi egyetemünk is nagyon jó, de a többi egyetemünkért még nagyon sokat kell csinálnunk, hogy ne csak jó, hanem nagyon jó legyen”

– fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!