Több százmillió forintos haszonnal értékesítheti a fideszes segítséggel belterületté nyilvánított esztergomi telkeket Bacsa György cége

2021. augusztus 17. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több százmillió forintos haszonnal értékesíthet dunai panorámás építési telkeket Esztergomban Hernádi Zsolt Mol-vezér rokona, Bacsa György érdekeltsége, írja a 24.hu.

A mára húsz telekre felszabdalt egykori Gyopár kemping területéről van szó. A több mint kéthektáros telket Hernádi Ádám – aki egyébként a Mol elnök-vezérigazgatójának unokaöccse – esztergomi fideszes polgármester előterjesztésére minősítették 2020 januárjában belterületté, ezzel pedig jelentősen megnőtt az értéke. A dátum sem véletlen; az átminősítésre mindössze egy hónappal azelőtt került sor, hogy hatályba lépett az a törvénymódosítás, amelynek alapján a belterületbe vont ingatlanok után 90 százalékos büntetőilletéket kell fizetniük a tulajdonosoknak. Így ezt a kiadást megúszta Bacsa érdekeltsége.

Bár a kempinghez közeli, azzal szomszédos területek tulajdonosai is kérték a belterületbe vonást, őket szakmai indokok alapján elutasították. Az egykori Gyopár kemping területéről pedig a képviselő-testület zárt ülésen tárgyalt.

A külterületű Gyopár kempinget 2016-ban 71 millió forintért vásárolta meg a Fővárosi Önkormányzattól a BSP Ingatlanberuházó Kft. Ez a cég egy másik társaságon keresztül Bacsa Györgyé, mellette Sasvári Viktor, a Fidesz akkori helyi önkormányzati képviselője is tulajdonos volt.

A Panoráma lakópark névre keresztelt építési terület 900 és 1700 négyzetméter közötti telkeit egy helyi ingatlaniroda árulja, és 40 százalékos beépíthetőséget ígér.

A telekárak 25-28 millió forintról indulnak, de van olyan telek is, amelynek ára körülbelül 60 millió forint.

A lap az ügyben kereste az önkormányzatot is, de kérdéseikre nem kaptak választ. Kedden mi is küldtünk kérdéseket az egykori Gyopár kemping területének értékesítéséről. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!