Kicsavart fákat, leszakadt vezetékeket hagyott maga után az átvonuló hidegfront

2021. augusztus 17. – 06:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Országszerte kidőlt fákat, leszakadt elektromos vezetékeket, komoly károkat hagyott maga után a hétfő este átvonuló hidegfront.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesítése szerint

  • Sajópüspökiben, a Rákóczi Ferenc utcában lakóházra dőlt három fenyőfa, amelyek elektromos vezetéket is leszakítottak. A Hősök terén az erős szél gyökerestül kicsavart a földből egy fát, amely rádőlt a villanyvezetékre.
  • Kidőlt fa és leszakadt elektromos vezeték nehezítette a közlekedést a 26-os főúton, Bánréve térségében. Bánréve Kossuth Lajos utcájába is riasztották az ózdi hivatásos tűzoltókat, ahol villanyvezetékre dőlt egy fa.
  • Serényfalván, az Ady Endre úton egy nagy méretű fa kettétört, és megrongálta egy családi ház tetőszerkezetét.
  • Mikóházán, a Rákóczi Ferenc utcában villanyvezetéket szakított le egy faág, amely több kerítésre rádőlt. A tűzoltók az áramszolgáltató munkatársaival közösen dolgoznak a helyszínen. A megye tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán – írták.

A fővárosban is a kidőlt fák és letört ágak miatt van szükség a tűzoltók munkájára, akik folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

  • Budapesten, a III. kerületben a Zápor utcában, a XIV. kerületben a Csertő utcában, a IV. kerületben a Káposztásmegyeri úton és a XI. kerületben a Nándorfehérvári úton autókra, a IV. kerületi utcában úttestre, míg a Szent László téren vezetékekre és járdára dőlt a fa.
  • Budapesten a IV. kerületben, az Istvántelki úton egy épület bádoglemezét bontotta meg a szél. A IX. kerületben, a Nagyvárad téren egy fa kettéhasadt, és egy földszintes épület tetejére dőlt. A III. kerületben, a Római parton távközlési vezetékeket rongált meg egy leszakadt faág.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat lefrissebb jelentése szerint napközben a felhőzet fokozatosan gomolyosodik, szakadozik, nyugat felől pedig határozottan csökkenni kezd. Ezzel együtt bár a nap első felében még több helyen eshet, délutánra keletre korlátozódik, majd szép lassan ott is megszűnik a csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!