Ilyés Mártont választották a Momentum elnökségébe Körömi Attila helyére

2021. augusztus 15. – 17:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ilyés Mártont, a Rajk Szakkollégium volt igazgatóját választotta a Momentum Küldöttgyűlése az elnökségből távozó Körömi Attila helyére.

Ilyés Márton és Fekete-Győr András – Fotó: Momentum Facebook-oldala
Ilyés Márton és Fekete-Győr András – Fotó: Momentum Facebook-oldala

A 42 éves közgazdász korábban a Hírközlési Hatóságnál és a Főpolgármesteri Hivatalnál is dolgozott, jelenleg pedig a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke. Ilyés a 2018-as országgyűlési választások előtt a Momentum egyik elnökségi tanácsadója volt, jelenleg a párt gazdaságpolitikusa. Elnökségi tagként „célja a Momentum kormányzóképességének erősítése, valamint a párt felkészítése a parlamenti munkára” – áll a párt közleményében.

A Momentum elnökségét Fekete-Győr András mellett Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, Hajnal Miklós, Mándi László, Orosz Anna és Tóth Endre alkotja.

Július elején mondott le az elnökségi tisztségéről Körömi Attila, aki korábban a Jobbikban is politizált. Körömi Attila a Momentumban betöltött elnökségi tagsága mellett az elmúlt egy évben teljes állásban dolgozott civil szakmájában is, pedagógusként, ez a két feladat együtt pedig „sokszor nehézségeket okozott” – indokolta döntését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!