Budapest főtájépítésze 10 százalékkal csökkentené a Sziget fesztivál területét a védett virágok miatt

2021. augusztus 14. – 09:06

frissítve

Budapest főtájépítésze 10 százalékkal csökkentené a Sziget fesztivál területét a védett virágok miatt
Bardóczi Sándor Budapest főtájépítésze – Fotó: Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest főtájépítésze, Bardóczi Sándor a Népszavának adott interjút, amiben elmondta, kifejezetten kemény időkre számított ebben a tisztségében, ami be is jött. Úgy érzi, évtizedes tabukat döntöget a kollégáival, és sokkal nagyobb a figyelem a zöldre.

Bardóczi volt a méhlegelő kiötlője, baromira örült, hogy Rákay Philip is foglalkozott ezzel a témával. Úgy látja, hogy a Fidelitas akciója arra jó volt, hogy ez a méhlegelők tábor megerősödjön.

Főbb megállapításai:

  • A harmadik kerületi Mocsáros-dűlőn nem lakóparkot szeretnének az ott élők.
  • Örül, hogy a Ligetben megakadályozták további három múzeum megépítését.
  • Az olimpiai projektben megálmodott csepeli evezős pálya tervét egyelőre ő sem látta, de tud róla, hogy van ilyen, és 20 hektárral kellene csökkenteni hozzá egy védett erdőt.
  • Ősszel két olyan fasor-rekonstrukció is indul, ami fájdalmas lesz. A Fiumei út elöregedett szinte lombtalan akácfáit egészséges fákra cserélik. Nagyobb érzelmi kitörésre számít a Bartók Béla út 11 kivágásra váró platánfája miatt, de olyan korhadtak, hogy nem tarthatóak meg,
  • 10 százalékkal csökkentené a Sziget fesztivál területét a Hajógyári szigeten az újra megjelent – a járvány miatt tavaly és idén sem voltak koncertek – védett csillagvirág miatt. Nyolcezer példányt szeretnének megóvni.
  • 40 év után nyílt szabad strand a Római parton, a közösségi használat felé tettek egy lépést a lakóparkosodás helyett.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!