Lemondott a kormányközeli keresztény lap főszerkesztője, aki korábban neonáci tüntetéseken működött közre

2021. augusztus 13. – 08:13

frissítve

Lemondott a kormányközeli keresztény lap főszerkesztője, aki korábban neonáci tüntetéseken működött közre
A megafont tartó Horváth Tamás az Erő és Elszántság nevű szélsőjobboldali szervezet egyik 2017-es demonstrációján – Forrás: 24.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott Horváth Tamás, a kormányközeli keresztény portál, a Vasárnap.hu főszerkesztője. Augusztus 12-i hatállyal a lap külsős szerzője, Kassab Adonis is vele távozik – írta a portál közleménye.

„Hitünkkel és küldetésünkkel, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem fér össze semmiféle gyűlölet. Értékrendünkkel ellenkezik minden, ami erre uszít” – tette hozzá a szerkesztőségi cikk.

Szerdán írtuk meg, hogy a szélsőjobboldali, neonáci Erő és Elszántság nevű mozgalom tüntetéseinek aktív részese volt az adófizetői pénzzel támogatott kormányközeli keresztény újság, a Vasárnap.hu új főszerkesztője.

Horváth Tamás a Telex megkeresésére először nem erősítette meg, hogy tagja volt a szervezetnek, csak további sok sikert kívánt a munkánkhoz. Pár nappal később röviden megjegyezte egy kormánylapnak, hogy a szervezet közelében volt. Aztán mégis reagált néhány kérdésünkre, de azt nem nagyon akarta kimondani, hogy elítéli a nácikat és a nyilasokat, nem adott minden kétséget kizáró választ ezekre a kérdésekre.

Korábbi cikkünket itt olvashatják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!