Hétvégén még tovább melegszik az idő, vasárnap 36 fok is lehet

2021. augusztus 12. – 16:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétvégén még tovább melegszik az idő, és vasárnap akár 36 Celsius-fokot is mérhetnek. Sok lesz a napsütés, záporok, zivatarok csak elszórtan alakulhatnak ki – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken is sok lesz a napsütés, csapadék nem várható, legfeljebb délután, késő délután a nyugati határvidékre sodródhat egy-egy zápor, zivatar. A hajnali 11-19 fokról délután 28-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is többnyire sok napsütés várható, de északnyugaton, északon elszórtan, másutt legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-21, a csúcshőmérséklet 29-35 fok között várható.

Vasárnap a sok napsütés mellett nyugaton és északon elszórtan, legkisebb eséllyel délkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás többfelé élénk lesz, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 15-22, a maximum-hőmérséklet 30-36 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!