Szexuális utalásokat és a gyerekei halálát kívánó fenyegetéseket is kapott Tüttő Kata a tengerből kilovaglós videó miatt

2021. augusztus 5. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális utalásokat és halálos fenyegetéseket is kapott Tüttő Kata, Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese a tengerből kilovaglós videó miatt, ezért törölte Instagram-oldaláról a videót.

Tüttő a 168 Órának adott interjúban beszélt arról, hogy milyen következményei lettek a görögországi nyaralásán készült videónak. A következők voltak a leglényegesebb mondatok.

  • A politikus nem gondolja, hogy az emberek zöme ezt a videót problémásnak tartaná. „Azonban az állami propagandagépezet igenis botrányt akar belőle csinálni. És miért? Mivel most veszítette el a kormány a 77 milliárd forintos norvég alapot, veszélyben van a helyreállítási és újjáépítési alap, valamint kiderült, hogy újságírókat hallgatnak le. És akkor az a szenzáció, hogy én a magánnyaralásomon, nem közpénzből, hanem a magánjövedelmemből, elmentem egy lovaglásra, egy turistáknak kínált szolgáltatásra.”
  • A lóbérlés „egy többórás, csoportos szolgáltatás. Az ára 80 euró. Szóval összegezzük, mi is történt. Közpénzből mentem el nyaralni? Nem! Drága volt? Nem! Egy foci-eb jegyárának a töredéke. Annak a jegynek, amiről a kormány széjjelposztolta magát a múlt hónapban. De az persze rendben van, ahogy az is, hogy a miniszterelnök magángépen utazik, vagy a külügyminiszter egy sokmilliárdos jachton nyaral.”
  • „Megjelentek a kommentelők, akik nagyon gyorsan átlépték azt a határt, amit még elviselek. Az én Instagramomat követi a fiam, követik az osztálytársai. És finoman szólva, elég sok tizennyolcas karikás tartalom jelent meg. Itt nemcsak a szexuális utalásokra célzok – habár volt az is –, hanem arra, hogy a kommentelők egy része nem csupán az én, de gyermekeim halálát is kívánta. Ezért kellett levenni. Valamint nem kívántam azzal tölteni a szabadságomat, hogy a saját oldalamat moderálom, a különböző szexuális utalásokat és a »Hogyan ölnélek meg«️ típusú kommenteket törölgetve.”

A fideszes propagandalapok ráugrottak a témára, az Origo cikke például „Elképesztő összegbe került Karácsony Gergely helyettesének luxusnyaralása” címmel jelent meg, melyben aztán leírják, hogy a „luxusnyaralás” nagyjából 200 ezer forintba kerülhetett. És bár az ellenzéki politikus törölte a nem közéleti témájú videóját, a lap egy lementett kópiát mégis berakott a cikkbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!